Inloggen

Blaque is een boutique gespecialiseerd in de verhuur, verkoop en het op maat maken van bruidskleding, gala- en cocktailkleding, mantelpakjes, businesscollectie en andere door u gewenste kledingstukken.

 

Lees hier meer over ons concept.

 

Daarnaast hopen wij u op deze pagina antwoord te kunnen geven op een aantal veel gestelde vragen.

 

Bestellen

Hoe zorg ik ervoor dat ik het juiste kledingstuk of ander item kies?

Het beste is als u langs komt in de boutique om een kledingstuk uit te kiezen. Bijna altijd moet een kledingstuk vermaakt worden en wij zorgen ervoor dat deze wordt aangepast. U weet dan zeker dat u er fantastisch zult uitzien. Wilt u toch bestellen via de website,  kijk dan goed naar de omschrijving bij het artikel. Let op de kleur. De kleur van de foto kan afwijken van het origineel. Lees ook ons artikel "Maattabellen Kleding & Schoenen".
Als u twijfelt of u het juiste item uit zal kiezen, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zullen u telefonisch adviseren.  

Wanneer moet ik reserveren?

Om te voorkomen dat het item al gereserveerd is, kunt u het beste zo vroeg mogelijk naar de boutique komen of uw reservering zo vroeg mogelijk doorgeven. U kunt het artikel al ver van tevoren reserveren. De reservering is geldig uitsluitend na betaling door middel van pin, creditcard, elektronische of contante betaling. De reservering kan tot 21 dagen voor de daadwerkeijke huurdatum geannuleerd worden.

 

Hoe weet ik of het artikel op tijd zal ontvangen?

Het beste is als u het artikel komt ophalen in de boutique. Dan kunt u het voor de laatste keer aanpassen en kijken of het helemaal perfect zit. Mocht u geen tijd hiervoor hebben, dan garanderen wij u dat u het artikel op tijd zult ontvangen. Dit kan door Postnl of door een koerier. Op zaterdag kunnen alleen geen aangetekende pakketten ontvangen worden. Heeft u het artikel ontvangen, pas het dan gelijk aan, om te kijken of alles mooi zit. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan meteen contact met ons op, zodat wij het, als er nog tijd is, kunnen aanpassen.  

 

Hoe weet ik of mijn jurk zal passen?

Het beste is om een afspraak te maken in de Blaque Boutique. U kunt dan ter plekke de jurk passen en mochten er eventueel nog aanpassingen nodig zijn, dan kunnen wij daarvoor zorgen. U krijgt de jurk toegestuurd voor de gereserveerde datum.
Een afspraak bij Blaque heeft ook nog andere voordelen. Wellicht ziet u een mooiere jurk tussen de collectie hangen dan degene die u had uitgekozen. Indien dit het geval is, kunt u ervoor kiezen om de andere jurk te huren. Mocht u toch via de website willen bestellen, dan kunnen wij niet garanderen dat de jurk meteen perfect zit.

 

Wat als de jurk niet past?

Als de jurk niet past, neem dan contact op met de Blaque. Wij gaan het probleem dan samen met u oplossen. Verstel in ieder geval nooit de jurk zelf! Wij hebben ervaren coupeuses die de jurk kunnen aanpassen of genoeg andere jurken in de zaak, waarvan sommigen nog niet op de website staan vermeld.

 

Kan ik mijn jurk ruilen?

Mocht u onverwachts uw jurk willen ruilen, dan kunt u de jurk terug sturen of u komt langs in de Blaque boutique.

 

Hoe lang huur ik een jurk?

Als u bijvoorbeeld op zaterdag een feest heeft, dan kunt u de donderdag ervoor de jurk komen ophalen of geef aan dat u op donderdag de jurk wilt ontvangen. Het vaste huurtermijn is vier of acht dagen. Zo is de jurk altijd op tijd. U brengt of stuurt de jurk dan op maandag weer terug.

 

Kan ik mijn bestelling veranderen als ik deze eenmaal geplaatst heb?

Neem meteen contact op met de Blaque Boutique. Zolang de jurk nog niet opgehaald of verstuurd is, kunnen we nog van alles regelen.

 

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Als u de bestelling wilt annuleren, dan kan dat. Annuleert u meer dan 21 dagen voor de huurdatum, dan krijgt u het gehele bedrag teruggestort. Annuleert u minder dan 21 dagen tot 1 week voor de huurdatum, dan krijgt u van ons een tegoedbon, die u kunt inwisselen voor een volgende huur. Annuleert u 1 week voor de huurdatum, dan betaalt u 50% van het huurbedrag.

De termijn van terugbetaling is 14 dagen.

 

Kan ik een gekochte jurk retourneren?

Bij aankoop van een artikel geldt: wanneer het niet naar tevredenheid is of niet past, kunt u het altijd retourneren. Mocht u het artikel in een andere maat willen bestellen, dan berekenen wij geen verzendkosten.

 

 

Bezorgen & Ontvangen

Hoe krijg ik mijn pakket aangeboden?

Het pakket wordt verzonden via PostNL, DHL Servicepoint of koerier. Bij een DHL SERVICEPOINT kunnen consumenten hun bestelde pakjes ophalen en retourneren. Consumenten hoeven dus niet langer thuis te wachten, maar kunnen er voor kiezen op een tijdstip dat hen het beste past hun pakjes af te halen of retourneren. In het geval van afhalen wordt er automatisch een SMS of e-mail naar de ontvanger verzonden op het moment dat het pakje op het DHL SERVICEPOINT aankomt. Voor meer informatie kijk op: http://www.dhlservicepoint.nl.

 

Leveren jullie ook buiten Nederland?

Dit is mogelijk. Neem contact op met de Blaque Boutique om dit te bespreken.

 

Kunnen jullie de jurk ook afleveren op een ander adres dan mijn privé adres?

Ja, dat is mogelijk. Wilt u het pakket bijvoorbeeld naar een hotel gestuurd hebben, geef dan de naam van het hotel en uw naam door. Laat voor de zekerheid de conciërge weten dat u een pakket van Blaque Couture verwacht. Ook kunnen wij het pakket persoonlijk afgeven. Wij berekenen dan wel een tarief van 0,19ct per kilometer.

 

Is een handtekening voor ontvangst verplicht?

Ja, het pakket wordt aangetekend verstuurd en u dient hiervoor te tekenen. Mocht het naar een ander adres gestuurd worden, dan is het noodzakelijk dat bijvoorbeeld de conciërge uit uw naam hiervoor tekent.

 

Hoe laat kan ik het pakket verwachten?

Van maandag tot en met vrijdag kan uw aangetekende pakket tussen 9.00 en 18.00 uur afgeleverd worden. Mocht u die dag niet thuis willen zitten wachten op uw pakket, dan kunt u het pakket ook ophalen bij DHL Servicepoint. Zie "Hoe krijg ik mijn pakket aangeboden". Op zaterdag worden er geen pakketten aangetekend aangeboden en versturen wij het pakket per koerier. Wilt u iets willen bestellen en u heeft het voor de zaterdag nodig, neemt u dan contact met ons op, dan kunnen wij kijken of onze  koerier het kan brengen.

Indien u een jurk voor de volgende dag wilt ontvangen, kan het per express gestuurd worden. De verzendkosten bedragen hiervoor 36 euro. U krijgt de bestelling dan de volgende dag voor 12.00 uur in huis.

 

Moet ik de jurk nog strijken nadat ik deze heb ontvangen?

Haalt u het kledingstuk op in de boutique dan is het kledingstuk kreukvrij. Mocht u toch dat wij het kledingstuk opsturen, dan doen wij onze uiterste best om de jurk kreukvrij bij u te af te leveren. Elke jurk is van tevoren gestoomd en gestreken. Mocht de jurk toch nog iets gekreukt zijn, dan kunt u de jurk het beste stomen door het in de dampende stoom op te hangen, nadat u een douche heeft genomen of met uw strijkbout waar stoom uitkomt en indien dit niet mogelijk is, dan graag de strijkbout op de zijde stand zetten en de jurk bijstrijken. Leg een doek op het artikel voordat u gaat strijken. Bij aarzeling kunt u altijd contact opnemen met ons.

 

Wat als ik per ongeluk de jurk of een ander artikel vies maak of beschadig?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er een vlek op de jurk komt. De ervaring heeft ons geleerd dat eigenlijk alle vlekken door onze stomerij er weer uitgehaald worden. Op elk artikel zit een waarborg. Het bedrag verschilt per artikel. De waarborg krijgt u terug als het artikel in dezelfde staat, zoals wij het opgestuurd hebben, door ons ontvangen wordt. 

 

 

Retourneren

Hoe breng/stuur ik het pakket terug?

  • Kijk naar de datum waarop u het pakket zou terugbrengen/sturen.
  • Doe de jurk of artikel terug in de doos of verpakking waarin u het ontvangen heeft. Plak de retoursticker op het pakket. Zet uw adres op de achterkant van het pakket.
  • Breng het pakket naar een PostNL of DHL Servicepoint (bijvoorbeeld Primera) en stuur het pakket aangetekend terug.

Wat als mijn retourdag op een zondag of feestdag valt?

Dit is niet erg. Wij zijn zeven dagen per week geopend en u kunt in overleg altijd terecht. Sturen: U gaat dan de volgende dag naar een PostNL of DHL Servicepoint om het alsnog op te sturen. Er zullen dan geen extra kosten door ons in rekening worden gebracht.

 

Hoe lang duurt het voor Blaque boutique het pakket ontvangen heeft?

Dat neemt circa één tot twee dagen in beslag. Zodra wij het pakket ontvangen hebben en uw jurk of artikel in goede staat is, storten wij de borg terug. U kunt ervan uitgaan dat u binnen 14 dagen na ontvangst u de borg terug heeft.

 

Wat als ik mijn pakket te laat terugstuur?

Indien het gehuurde niet tijdig door de huurder teruggestuurd wordt, dan zal er een nieuwe huurdag in rekening worden gebracht. Tevens is huurder iedere dag dat het gehuurde te laat wordt teruggestuurd ( wij hebben daar geen bericht van gekregen) bovenop de daghuur een boete verschuldigd ten bedrag van 25% van de huurprijs, zonder dat daarvoor enige ingebrekestelling is vereist.

 

Moet ik de jurk of andere accessoires laten schoonmaken voordat ik ze terug stuur?

Nee, wij zorgen ervoor dat alles gereinigd wordt. U hoeft het, nadat u het gedragen heeft, alleen maar terug te sturen.  Schoenen worden voor het dragen ingespoten met een waterafstotende spray en bij terugkomst gereinigd.

 

 

Blaque

Moet ik van tevoren een afspraak maken als ik langs wil komen?

Blaque blinkt uit in de ruime openingstijden. Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00 - 21.00 uur en zondag van 12.00-17.00 uur. Wij werken op afspraak (door coronatijd) zodat wij iedereen (zoals bruiden en (schoon)moeders van de bruid) persoonlijke aandacht en uitvoerig advies kunnen geven. Graag bellen voor een afspraak.

 

Moet ik een bedrag aanbetalen voor het maken van een afspraaak?

Nee, dat hoeft niet.

 

Kan ik iemand meenemen op mijn afspraak?

Uiteraard kunt u een vriend of vriendin meenemen voor advies. Als uw vriend(in) ook graag jurken wil passen, dan is dat mogelijk. Graag horen wij dit van te voren, zodat wij rekening kunnen houden met de tijd.

 

Kan ik ook voor een groep boeken in de Blaque Boutique?

Ja, dat is mogelijk. Mocht u bijvoorbeeld gaan trouwen en u heeft bruidsjonkers en -meisjes, dan kunnen we daarvoor een passessie inplannen.

 

Is het mogelijk een afspraak te maken voor mijn bridesmaids (vriendinnen)?

Ja, dat is mogelijk. Wij verkopen, verhuren en maken ook op maat diverse bruidsmeisjesjurken. Voor jong en oud. Dit kan betekenen dat jullie in dezelfde kleur, maar allemaal een andere stijl jurk dragen of een jurk in dezelfde stijl, maar bijvoorbeeld in verschillende kleuren.

 

Moet ik een bepaalde leeftijd hebben om langs te komen?

Iedereen is welkom om te passen, maar om te huren geldt een minimumleeftijd van achttien jaar. Dit kan door een volwassene geschieden.

 

Kan ik meteen mijn huurjurk meenemen?

Ja, dat kan als deze nog niet verhuurd is.

 

 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Let op! Deze site maakt gebruik van cookies.

Verander je browsersettings of ga er anders mee akkoord. Lees meer

Akkoord